Archive for April, 2015

Van zekerheid naar inzetbaarheid…

Written by Peter de Leeuwerk. Posted in Blogs

Recent onderzoek van Randstad laat zien dat werknemers nog steeds groot belang hechten aan zekerheid. Ik weet niet wat het profiel van de respondenten was, maar het lijkt erop dat de nog steeds oprukkende flexibilisering van de arbeidsmarkt zich aan hun waarneming heeft onttrokken. Natuurlijk mag iedereen zelf bepalen wat hij of zij belangrijk vindt, maar de vraag is wel of deze ‘valse hoop’ hen veel verder brengt. Ik denk het eigenlijk niet. Het streven naar zekerheid blijkt in de praktijk eerder een blokkade om de regie van de eigen ontwikkeling zelf ter hand te nemen. Tot het station waar nog kan worden overgestapt op een andere lijn definitief is gepasseerd. En dan ‘moet’ men nog minimaal tien jaar. Verspilling van arbeidspotentieel, maar vooral ook van levensgeluk.

Voordat ons bureau het levenslicht zag (in 2010) werkten de meeste Tieners in dienstverband. Toch zetten wij de stap naar zelfstandigheid. Niet eens omdat we wel wisten dat zekerheid een relatief begrip is, maar vooral omdat we zochten naar nieuwe mogelijkheden om het beste uit onszelf te halen, om progressie te maken in onze professionele ontwikkeling. Want zelfstandigheid impliceert dat je vol met de kop in de wind komt, geen brede rug hebt om je achter te verschuilen, en er geen brood op de plank komt als een opdrachtgever voor een ander kiest. Misschien wel meer dan in het verleden ervaren wij de prikkel om te werken aan onze eigen professionele bagage, aan de relatie met de opdrachtgever, aan een meer dan perfecte uitvoering van onze opdrachten. Deze houding heeft ons aan tafel gebracht bij tal van vooraanstaande opdrachtgevers en hen het vertrouwen gegeven dat hun vraagstukken bij ons in goede handen zijn. En er voor gezorgd dat wij ook onder slechte economische omstandigheden de schoorsteen hebben kunnen laten roken.

Is dat dan alles? Nee, het belangrijkste moet nog komen. Want uit hetzelfde onderzoek van Randstad blijkt dat ‘een prettige werksfeer’ een goede tweede is. We hadden natuurlijk in ons eentje op onze zolderkamer kunnen gaan zitten. Maar wij hebben gekozen voor een gezamenlijk dak, letterlijk en figuurlijk. Om het beste uit jezelf te halen en de best denkbare prestatie te leveren, heb je collega’s nodig. Collega’s die naar je luisteren, die met je meedenken, met je meedoen, bij wie je je hart kunt luchten en die je opbeuren als dat nodig is. Om je aandacht volledig op de opdrachtgever te kunnen richten, heb je secretariële en administratieve ondersteuning van het hoogste niveau nodig. Om prettig te kunnen werken en relaties te kunnen ontvangen, heb je een representatief kantoor nodig. Om een beetje op te vallen tussen al die andere adviseurs, heb je een gezicht nodig. Zie hier de bestaansgrond van Tien organisatieadvies. Natuurlijk zijn aan deze keuzes kosten verbonden. Maar de praktijk wijst inmiddels al meer dan 5 jaar uit dat deze zichzelf meer dan terugverdienen.

Naast onze individuele inzetbaarheid werken we ook aan onze collectieve inzetbaarheid. Het zorgen voor vers bloed hoort daar ook bij. Daarom bieden wij ruimte voor nieuwe collega’s, ervaren organisatieadviseurs zoals wij, met dezelfde attitude en behoefte aan ‘vrijheid in gebondenheid’, maar met complementaire expertise en netwerken. Als je dit wat lijkt, kijk dan eens verder rond op onze site (www.tienorganisatieadvies.nl). Zekerheid bieden we niet, maar daar staat heel veel tegenover.

Peter de Leeuwerk