Peter de Leeuwerk

Of ik nu werk als organisatieadviseur, interim-directeur of toezichthouder/commissaris, ik heb altijd dezelfde missie: de organisatiedoelen dichterbij brengen. In alles wat ik doe is dat mijn belangrijkste richtsnoer. “Je bent geen gewone adviseur, maar je kunt je echt verplaatsen in mijn positie en vraagstukken en je hebt nog opvattingen ook” gaf een ondernemer/bestuurder mij ooit als commentaar. “Een manager laat zien dat hij belangrijk is, een leider laat zien dat ik belangrijk ben, en jij doet het laatste” zei een manager waaraan ik tijdelijk leiding heb mogen geven. Zacht op de mens, maar scherp op het resultaat, vanuit die overtuiging doe ik mijn werk.

Wat ik meeneem is veel en brede ervaring, niet alleen in verschillende rollen, maar ook in uiteenlopende sectoren (bedrijfsleven, publieke sector, hoger onderwijs). Ik werk met hart en ziel en een onafhankelijke geest en maak daarbij gebruik van analytisch vermogen en pragmatisme en de vaardigheid om te confronteren en te motiveren. Maar altijd met het diepste respect voor de organisatie en de mensen waarmee ik een tijdje mag optrekken.

Ik ben op mijn best als ik mag werken met authentieke en gedreven mensen. En ik de ruimte krijg om nieuwe perspectieven aan te reiken en echt met mensen in gesprek te gaan over hoe zij op hun manier (nog) beter kunnen bijdragen aan de organisatiedoelen. In het belang van beide partijen.

Onder ‘projecten’ staan wat actuele voorbeelden uit mijn praktijk. Geanonimiseerd vanwege vertrouwelijkheid. Maar voor elk van deze voorbeelden heb ik een ‘ambassadeur’ voorhanden, die desgevraagd graag bereid is zijn/haar ervaringen met mij met anderen te delen. Aarzel niet om naar een naam te vragen.